Madrid

El consell de ministres aprova l'eliminació d'un múltiplex que ara ocupa TV3

La reordenació dels canals de la TDT obligarà totes les comunitats de veïns a fer canvis en les antenes col·lectives abans de l'1 de gener del 2015

RedaccióActualitzat

El govern espanyol referma la seva voluntat d'eliminar un dels dos múltiplexs que té actualment TV3. El consell de ministres ha aprovat avui el nou pla per a la Televisió Digital Terrestre, amb el qual Catalunya es quedarà, a partir de gener del 2015, sense un dels tres múltiplexs de què disposa.

Els múltiplexs són els espais radioelèctrics que permeten que el senyal de televisió arribi a les llars. Amb aquesta decisió, TV3 perd espai radioelèctric però, des de la Generalitat i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s'està treballant perquè no s'afecti el nombre de canals actuals ni tampoc les emissions en alta definició.

El Ministeri d'Indústria justifica la seva decisió per la reordenació dels canals de la Televisió Digital Terrestre, la TDT. Amb la reordenació de canals de la TDT s'alliberarà espai a la banda del 800 Mhz per al desplegament de la tecnologia 4G mòbil.

La reordenació de la TDT obligarà a totes les comunitats de veïns a fer canvis en les antenes col·lectives de televisió abans de l'1 de gener del 2015. Els tècnics calculen que el reajust d'antenes tindrà un cost d'uns 350 euros per a cada comunitat de veïns. D'entrada, els propietaris dels habitatges haurà d'avançar els diners del canvi a les antenes, tot i que els diners es podran recuperar gràcies a un pla d'ajudes que estarà dotat amb 286 milions d'euros.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut