Cotització a borsa a Wall Street d'Alibaba.
Cotització a borsa a Wall Street d'Alibaba.
Nova York

Èxit a la sortida a borsa del gegant del comerç electrònic xinès Alibaba

El gegant del comerç electrònic xinès fa la sortida a borsa més gran de la història de Wall Street i aconsegueix un valor de capitalització de més de 231.000 milions de dòlars

RedaccióActualitzat

Amb el tradicional toc de campana, el gegant del comerç electrònic xinès Alibaba s'ha estrenat brillantment a Wall Street en la que ha resultat la sortida a borsa més gran de la història.

La primera sessió a la borsa d'Alibaba ha superat totes les expectatives: ha aconseguit un valor de capitalització de més de 231.000 milions de dòlars amb la seva oferta pública de venda d'accions. Les accions d'Alibaba s'han canviat per primera vegada a 92,7 dòlars, gairebé un 37% més que el preu d'oferta inicial.

El gegant del comerç electrònic supera així un dels seus grans rivals, el portal de venda electrònica Amazon, i també Facebook, que tenen una valoració a borsa inferior als 200.000 dòlars.

El somni americà

El conseller delegat d'Alibaba, Jack Ma, ha vist fet realitat el seu "somni americà" amb aquesta exitosa sortida a borsa. Ma va fundar l'empresa fa 15 anys al seu apartament d'Hangzhou amb un capital de 60.000 dòlars.

Ara, l'empresa de comerç electrònic factura 8.400 milions de dòlars anuals i dóna feina a unes 25.000 persones. Es calcula que Alibaba té uns 279 milions d'usuaris actius repartits en més de 190 països. A més del portal Alibaba.com, Ma gestiona el motor de recerca eTao i té una companyia de pagament per internet pròpia, Alipay.

 

Anar al contingut