Freetown

72 hores tancats a casa a Sierra Leone per frenar l'expansió de l'Ebola

A Sierra Leone continua el confinament de tres dies que obliga tots els ciutadans a quedar-se a casa fins diumenge

RedaccióActualitzat

A Sierra Leone continua el confinament de tres dies que obliga tots els ciutadans a quedar-se a casa fins diumenge. La mesura vol contenir l'expansió del virus de l'Ebola en un país on ja han mort més de cinc-centes persones.

Milers d'efectius policials s'han desplegat per les zones afectades. Està previst que prop de 30.000 voluntaris vagin casa per casa per identificar les persones malaltes, repartir pastilles de sabó i informar els ciutadans sobre les mesures per prevenir l'Ebola. Amb aquesta controvertida mesura, el govern espera descobrir centenars de nous casos de gent que no va als hospitals per tota mena de temors i supersticions.

El començament de la campanya, divendres, ha estat complicat per problemes de logística i per l'allau de trucades, però al llarg del dia s'han pogut anar resolent. Un problema més de fons, en canvi, és el que denuncia un responsable de Health for All: sembla que alguns dels equips de voluntaris que visiten famílies a les regions de l'oest del país no estan ben formats i no donen la informació correcta.

L'operatiu per confinar la població té encara més llacunes. En els dies previs al toc de queda, moltes persones van travessar la frontera cap a Guinea sense passar cap control de salut.

Aquest divendres, les Nacions Unides han anunciat que enviaran una missió d'emergència per coordinar els esforços en la lluita contra la malaltia a l'Àfrica Occidental.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut