Barcelona

Rovira diu que no cal fer una crida formal a la desobediència civil sinó "obeir el mandat democràtic de votar el 9-N"

Davant la probable suspensió de la consulta per part del Constitucional, la número dos d'Esquerra, Marta Rovira, ha dit que no cal fer una crida a la desobediència civil

RedaccióActualitzat

Després de l'aprovació de la llei de consultes, el procés català se centra ara en la convocatòria del 9-N. Malgrat tot, el debat sobre el camí a prendre si hi ha una suspensió de la consulta segueix obert. Després de l'intercanvi dialèctic entre el president d'ERC, Oriol Junqueras, i el d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, al voltant de la desobediència.

En una entrevista al programa "El suplement" de Cataluya Ràdio, la número dos d'Esquerra, Marta Rovira, s'ha referit a les paraules del seu president. Junqueras va afirmar diumenge que era l'hora de saltar-se "la legalitat espanyola". Rovira afirma que davant la probable suspensió de la consulta per part del Constitucional no cal fer una crida a la desobediència civil.

Rovira argumenta que la societat catalana ja està practicant la desobeidència d'alguna manera i que no cal fer servir una expressió que pot impactar algunes persones.

"No hem d'anar predicant la desobediència civil amb aquestes paraules perquè en definitiva l'estem fent. La paraula desobediència pot impactar, però el que reclamem de forma pacífica i cíviva als carrers, què és?"

La mà dreta de Junqueras admet que "no cal votar la desobediència al Parlament". Rovira justifica així la negativa d'Esquerra a subscriure una moció presentada per la CUP durant el debat de política general que apostava per la desobediència civil si s'impugna la llei.

Si el govern espanyol recorre la llei de consultes, Rovira es manté ferma a ser fidel a l'encàrrec democràtic dels ciutadans. Al seu compte de Twitter, Rovira ha explicat que "l'objectiu és obeir el mandat democràtic de votar el 9-N" i ha matissat les seves paraules sobre la desobediència:


Per la número dos d'Esquerra, una possible via si l'Estat no deixa votar els catalans seria l'opció d'una declaració unilateral d'independència:

"És una possibilitat que té la mateixa legitimitat democràtica i que en va guanyant si no ens deixen votar. És l'últim recurs, per la qual hem de tenir un mandat democràtic, i no la descartem"

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut