Mercè Conesa als estudis de Catalunya Ràdio.
Mercè Conesa als estudis de Catalunya Ràdio.
Barcelona

Convergència no veu "un escenari de desobediència civil" després de l'aprovació de la llei de consultes

Convergència no veu "un escenari de desobediència civil" després de l'aprovació de la llei de consultes

RedaccióActualitzat

Després de l'aprovació de la llei de consultes encara té menys sentit acollir-se a la desobediència civil. Així ho creu la portaveu de Convergència, Mercè Conesa, que considera que ara hi ha un marc legal que permet votar als catalans i s'ha de fer valer.

En declaracions a "L'entrevista" de Catalunya Informació, Conesa argumenta que la llei respecta l'Estatut i la Constitució i, per tant, hi ha un marc de "legalitat i legitimitat" per celebrar la consulta.

"No estem en un escenari de desobediència civil perquè tenim una llei aprovada, un marc legal i un aval del Consell de Garanties Estatutàries"

L'actual alcaldessa de Sant Cugat del Vallès també es fixa en la imatge del procés al món per defensar un no a la desobediència. Assegura que el seu partit no està "en el marc de la desobediència civil perquè la comunitat internacional ens observa".

La decisió del TC

La dirigent de CDC ha augurat que, en cas de suspensió de la consulta, els partits que la van impulsar (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) estaran "a l'alçada del moment històric" i seguiran "remant per la unitat" per organitzar les accions alternatives que possibilitin que els ciutadans votin el seu futur polític.

Conesa aposta per deixar de banda el que digui el Tribunal Constitucional i centrar-se en la via política per aconseguir fer la consulta del 9-N.

"No és tan important què dira el Constitucional sinó apel·lar el govern espanyol: que deixi votar"

La portaveu de Convergència creu que la consulta "no és una qüestió que s'hagi de substanciar en el marc jurídic" sinó polític.

L'alcaldessa de Sant Cugat ha advertit al president espanyol, Mariano Rajoy, que "s'equivoca" si pensa que amb "barreres jurídiques" podrà contenir un moviment ciutadà a Catalunya que "vol votar".

Anar al contingut