Sáenz de Santamaría al Monestir de Rodanes de Saragossa en un acte del PP.
Sáenz de Santamaría al Monestir de Rodanes de Saragossa en un acte del PP.
Saragossa

El PP demana a Mas que pensi que és president gràcies a la Constitució abans de convocar la consulta

Sáenz de Santamaría assegura que Mas és el president de tots els catalans i ho és gràcies a la Constitució i amb l'objectiu de "fer-los la vida més fàcil"

RedaccióActualitzat

El PP demana al president de la Generalitat, Artur Mas, que reflexioni abans de firmar el decret per convocar la consulta sobiranista del 9N. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, l'insta a acatar la Constitució i que pensi que és el president de tots els catalans.

En un acte a Saragossa, Sáenz de Santamaría ha alertat al president Mas que abans de firmar la convocatòria de la consulta recordi que és president de Catalunya gràcies a la Constitució. Assegura que és "el president de tots els que resideixen a Catalunya", i ho és perquè la  legalitat espanyola "li dóna aquesta potestat".

La vicepresidenta espanyola ha apel·lat directament a Mas, que aquests dies, diu, pot "firmar una decisió", en relació amb la possibilitat que aviat firmi la convocatòria del referèndum un cop el Parlament català ha aprovat la llei de consultes.

Sáenz de Santamaría diu que el president de la Generalitat té l'objectiu de "fer la vida més fàcil" als catalans i li demana que reflexioni abans de fer el pas. Ha insistit a demanar als dirigents del govern català "que compleixin la llei" i ha posat d'exemple Escòcia, on, diu, "s'ha complert la llei, que és tant com respectar la democràcia".

Veïns "al llarg de tota la història"

La vicepresidenta ha recordat que el PP té "molts" militants a Catalunya que se senten catalans i espanyols" i afirma que vol que "estiguin amb nosaltres, amb els seus veïns com al llarg de tota la història, gaudint, patint i traient aquest país de la crisi".

La vicepresidenta del govern ha apostat per una Espanya unida, "que treballa junta, que ha afrontat junta les crisis més difícils i que sempre n'ha sortit enfortida, més gran i més solidària".

Anar al contingut