Sierra Leone

Sanitat repatriarà un religiós espanyol afectat per l'Ebola a Sierra Leone

Un cop arribi a Madrid, el religiós ingressarà al l'Hospital Carlos III de Madrid, el mateix centre on van atendre Miguel Pajares fins a la seva mort

RedaccióActualitzat

Manuel García Viejo, el segon ciutadà espanyol repatriat per infecció d'Ebola arribarà a Madrid dilluns al matí, segons ha informat l'orde de Sant Joan de Déu al qual pertany.

Un avió militar medicalitzat ha sortit a primera hora de diumenge de la base de Torrejón de Ardoz cap a Sierra Leone, d'on s'ha d'endur el sacerdot Manuel García Viejo, que dissabte a la matinada va donar positiu del virus d'Ebola.

El dispositiu del Ministeri de Sanitat per fer possible la repatriació s'ha muntat amb caràcter d'urgència. La nit de dissabte s'ha equipat l'avió que portarà el religiós amb tot el necessari per vetllar per la seva salut i la de l'equip mèdic i la tripulació que l'acompanyaran durant el trajecte de Freetown, la capital de Sierra Leone, fins a Madrid.

Manuel García Viejo és el director mèdic de l'Hospital San Juan de Dios de la ciutat de Lunsar i va manifestar la voluntat de ser traslladat a Espanya quan se li ha detectat la malaltia dissabte. El sacerdot és metge especialista en medicina interna i diplomat en medicina tropical. Ha treballat com a missioner i metge a l'Àfrica des de fa 30 anys.

Un cop el metge i religiós arribi a Espanya, ingressarà immediatament a l'Hospital Carlos III de Madrid, el mateix centre que ja va atendre el primer ciutadà espanyol repatriat de l'Àfrica per Ebola, el també sacerdot Miguel Pajares, que va morir 5 dies més tard.

La Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública ha denunciat que arran de les retallades i les privatitzacions de la sanitat a Madrid, l'Hospital Carlos III ja no té el que cal per actuar com a centre d'infecciosos, ni tan sols un laboratori d'anàlisi de mostres.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut