Barcelona

30.000 persones visiten gratis la Sagrada Família per les Festes de la Mercè

Els veïns demanen a l'ajuntament que minimitzi les molesties que provoquen els turistes i que concreti les finques que s'hauran d'enderrocar per l'ampliació del temple

RedaccióActualitzat

El temple de la Sagrada Família es pot visitar de forma gratuïta durant tres dies coincidint amb les Festes de la Mercè. Però només ho podran fer les 30.000 persones que van aconseguir una de les entrades gratuïtes que el temple ha ofert. En menys de 8 hores es van esgotar les invitacions, mostra de l'interès dels barcelonins i catalans per visitar l'obra de Gaudí. Els visitants poden contemplar com d'avançat està el temple.

Aquestes jornades de portes obertes es fan just la setmana que els veïns de la Sagrada Família han demanat a l'Ajuntament que busqui solucions per minimitzar les molèsties que els provoca l'excés de turistes als seus carrers.

Els veïns també esperen del consistori saber quins blocs s'hauran d'enderrocar per fer l'escalinata i el passeig que ha de connectar la Sagrada Família amb l'avinguda Diagonal. Les finques que fa anys que estan afectades són les situades entre els carrers Sardenya i Marina i des del carrer Mallorca fins al d'Aragó. Els veïns proposen que el passadís no sigui de 60 metres, sinó més petit, i que es puguin salvar els edificis que donen a Marina i a Sardenya, i que sigui el Patronat de la Sagrada Família qui pagui les expropiacions.

Abans de fer cap proposta, l'Ajuntament ha demanat tres informes al Col·legi d'Arquitectes per determinar l'estat de les finques afectades, tant a escala urbanística com de conservació.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut