Els membres del G-20 reunits a Cairns.
Els membres del G-20 reunits a Cairns.
Cairns

El G-20 rebaixa dues dècimes l'objectiu de creixement mundial i avisa del risc d'estancament

El G-20 rebaixa dues dècimes l'objectiu de creixement mundial i avisa del risc d'estancament

RedaccióActualitzat

L'estancament de l'economia a l'Eurozona ja ha deixat empremta al G-20, el grup dels països més desenvolupats del món i els principals emergents. El G-20 ha rebaixat de dues dècimes l'objectiu de creixement mundial que es va fixar fa només mig any. Passa del 2% a l'1,8% fins a l'any 2018.

La decisió l'han pres els ministres d'Economia i els governadors dels bancs centrals del G-20 reunits a Cairns, a Austràlia. El reajustament s'ha fet després que l'OCDE va rebaixar les previsions de creixement dels seus membres, sobretot a l'eurozona i el Japó per als pròxims dos anys.

El secretari del Tresor australià ha dit que si bé l'economia mundial guanya impuls, encara hi ha riscos i és difícil prendre les decisions necessàries per activar-la. També ha assegurat que estan compromesos a reforçar i aconseguir l'objectiu de creixement a la cimera de líders de Brisbane del pròxim novembre.

Espanya, que és a Cairns en qualitat de convidat, subratlla que creix per sobre de la mitjana de la zona euro.  

L'impuls del creixement econòmic a curt termini, l'actual situació a la UE i la lluita contra l'evasió fiscal s'han convertit en les principals preocupacions de la reunió del G-20 que aquest cap de setmana es fa a la ciutat australiana de Cairns.

 

Anar al contingut