La Casa Blanca augmenta les mesures de seguretat.
La Casa Blanca augmenta les mesures de seguretat.
Washington

Dos intrusos en 24 hores obliguen la Casa Blanca a revisar les mesures de seguretat

Un jove amb cotxe i un home amb un ganivet, els dos últims intents d'entrar a la residència d'Obama

RedaccióActualitzat

Dos intents d'entrar a la Casa Blanca en 24 hores obliguen els serveis secrets dels Estats Units a revisar-ne les mesures de seguretat.

L'incident més important va passar la matinada de dissabte. Un home va aconseguir saltar la tanca i travessar els jardins. El van poder aturar abans d'entrar a l'edifici, però, per precaució, es va evacuar el personal durant mitja hora. En un primer moment es va creure que l'intrús, Omar González, de 44 anys i resident a Texas, no anava armat, però més tard se li va descobrir un ganivet. Omar González passarà dilluns a disposició judicial.

En el moment de l'incident, el president Barack Obama no era a la Casa Blanca. Acabava de marxar amb helicòpter per anar a passar el cap de setmana a Camp David.

L'últim incident ha tingut lloc la matinada de diumenge a l'entrada del complex de la Casa Blanca. Un jove s'ha negat a aturar el seu vehicle quan els serveis de seguretat l'hi han demanat. Finalment, ha baixat del cotxe i l'han detingut per violació de la propietat.

Els intents d'entrar al recinte de la Casa Blanca són freqüents. Justament la setmana passada n'hi va haver un altre: coincidint amb el tretzè aniversari de l'11-S, un home disfressat de Pokémon va aconseguir evitar un primer control però va ser interceptat immediatament.

Ara, però, davant l'increment dels assalts, els serveis secrets han decidit augmentar les mesures de seguretat i obrir una investigació interna.

 

 

Anar al contingut