Abdullah Abdullah i Ashraf Ghani segellen l'acord de govern d'unitat nacional.
Abdullah Abdullah i Ashraf Ghani segellen l'acord de govern d'unitat nacional.
Kabul

Els candidats a president de l'Afganistan firmen un acord per a un govern d'unitat nacional

Després de tres mesos de denúncies mútues per frau electoral, Ashraf Ghani i Abdullah Abdullah han acordat repartir-se les àrees de poder

RedaccióActualitzat

Han estat rivals irrenconciliables durant més de tres mesos i ara compartiran el govern. Els dos candidats a ocupar la presidència de l'Afganistan han firmat a Kabul un acord per formar un govern d'unitat nacional.

Després de tres mesos de denúncies mútues de frau electoral, l'exministre de Finances, Ashraf Ghani, i l'exministre d'Estrangers, Abdullah Abdullah, han acordat repartir-se les àrees de poder, tot i que els detalls encara no han transcendit.

Ashraf Ghani ocuparà la presidència del país i Abdullah Abdullah serà el cap de l'executiu. Aquest és també el resultat de les eleccions. Tot i això, no se saben els percentatges de suport de cap dels dos entre la població, perquè així ho han acordat els candidats.

L'acord, promogut pels Estats Units, preveu que tots dos decidiran conjuntament els futurs nomenaments i es repartiran les competències de seguretat nacional i economia. 

L'objectiu és evitar la violència al país en un moment delicat, ja que les forces militars dels Estats Units es retiraran de l'Afganistan a finals d'any.

Els dos contrincants en les eleccions del juny tanquen així el conflicte obert per Abdullah, que va denunciar que s'havien acceptat vots fraudulents del rival. 

L'acte solemne de firma de l'acord s'ha fet al palau presidencial, en presència del president sortint, Hamid Karzai.

Anar al contingut