Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PPC.
Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PPC.
Santander

Sánchez-Camacho demana a Mas que "no jugui més amb el calendari" per convocar la consulta sobiranista

La presidenta del PPC ha instat el president de la Generalitat a rectificar i l'ha convidat a seguir l'exemple d'Alex Salmond

RedaccióActualitzat
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat avui al president de la Generalitat, Artur Mas, que "no jugui més amb el calendari" i els terminis per convocar la consulta independentista i ha considerat "inacceptable" que tracti de "condicionar" amb això el govern espanyol.

A més, l'ha instat a "rectificar" i no convocar un referèndum "il·legal". També l'ha animat a seguir l'exemple del líder escocès, Alex Salmond, que, segons Sánchez-Camacho, li ha "mostrat el camí", dimitint després del resultat del referèndum.

Segons la líder popular, si el Tribunal Constitucional resol contra la llei de consultes aprovada aquest divendres al Parlament i contra el referèndum del 9 de novembre, a Artur Mas només li quedaran dues opcions: acatar-ho o dimitir.

Sánchez-Camacho ha advertit Mas que si segueix endavant amb els seus plans, al govern espanyol "no li tremolarà el pols" per garantir la legalitat democràtica i, en aquest sentit, ha enviat un missatge de "confiança i serenitat" als ciutadans perquè, segons diu, la consulta "no es produirà".

També s'ha dirigit al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per instar-lo a "posar ordre" al PSC, al qual considera "còmplice" d'aquest procés per haver donat suport a la llei de consultes.

Anar al contingut