Els malalts que no poden esperar ja es tracten amb els nous fàrmacs.
Els malalts que no poden esperar ja es tracten amb els nous fàrmacs.
Barcelona

La Generalitat confia que els malalts d'hepatitis C tindran accés als nous fàrmacs el 2015

El gerent de Farmàcia del Medicament del Cat Salut confia que a partir del 2015 ja podran ser tractats amb combinacions d'antivirals de nova generació

RedaccióActualitzat

La Generalitat assegura que l'any que ve tots els pacients d'hepatitis C susceptibles de ser tractats amb els fàrmacs d'última generació que tracten la malaltia hi tindran accés. Ho ha explicat el gerent de Farmàcia del Medicament del Cat Salut, Antoni Gilabert, al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio.

Això inclou l'antiviral Sofosbuvir, que a Espanya encara no té finançament públic, i que no en tindrà fins que el Ministeri de Sanitat hagi tancat amb el laboratori que el produeix un preu inferior als 50.000 euros que val ara.  

Ara per ara, amb la medicació de què es disposa, el percentatge de curació se situa al voltant del 75%, i amb aquest nou antiviral, que es pren combinat amb altres fàrmacs, s'espera arribar al 90%.

Mentre el ministeri negocia amb el laboratori, ja hi ha 176 persones a qui s'està administrant el tractament, perquè la gravetat de la seva situació així ho demana.  

Gilabert ha volgut remarcar que aquest procés de diàleg és del tot normal, perquè

"si un govern accepta el primer preu que li diu el laboratori, el que ens passa és que després no podem pagar. I si no podem pagar, després no podem tractar. Per tant, el que s'ha de fer és negociar amb el laboratori per poder tractar tothom. Això sí, mentrestant, tractem els que no poden esperar".

El gerent de Farmàcia del Medicament del Cat Salut creu que s'arribarà a un acord en qüestió de mesos i que al llarg del 2015 s'anirà tractant molta gent amb nous medicaments, combinacions d'antivirals molt més eficaces.

Anar al contingut