Gavà

Iceta acusa Mas de fer mal ús de la llei de consultes i Pedro Sánchez diu que el president català és un "insensat"

Miquel Iceta i Pedro Sánchez participen a la 25a edició de la Festa de la Rosa del PSC

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, creu que qualsevol solució al problema entre Catalunya i Espanya l'hauran de votar els ciutadans i ha acusat Artur Mas de fer un mal ús de la llei de consultes i d'empènyer Catalunya i Espanya a un conflicte sense remei:

" Hem votat una llei de consultes. Però quin és el problema? Que Mas la vol utilitzar per fer un referèndum. És com si et treus el carnet de conduir i vols conduir un avió"

Miquel Iceta ha intervingut a la Festa de la Rosa que el Partit dels Socialistes celebra avui a la Pineda de Gavà, i a la qual també ha assistit el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. El primer secretari del PSC ha assegurat que l'actual crisi de relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya s'explica perquè:

"Artur Mas és un insensat i Mariano Rajoy, un covard".

Miquel Iceta ha qualificat el govern d'Artur Mas de fracassat, perquè, segons ha dit, no ha aconseguit la consulta, ni el pacte fiscal ni tampoc reduir l'atur. Iceta ha defensat la via del diàleg i la negociació com a única sortida al problema entre Catalunya i Espanya i defensa que:

"No hi ha solució a aquest problema si no la poden votar els ciutadans"

La reforma federal de la Constitució és per Miquel Iceta "la millor solució" per donar resposta a l'actual crisi de relació entre Catalunya i la resta d'Espanya. El líder del PSC ha assenyalat el Partit Popular com el principal responsable de la situació actual a través dels seus atacs a l'Estatut, les seves polítiques de recentralització i d'atacs a la diversitat,

Sánchez aboga pel diàleg

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha tornar a criticar la consulta sobiranista perquè considera que vol fer triar els ciutadans de Catalunya entre ser catalans i espanyols. En referència a Artur Mas, Sánchez ha qualificat avui d'"insensat" que un governant obligui a elegir entre ser català i ser espanyol.

Pedro Sánchez ha denunciat l'immobilisme del govern del PP i les seves negatives contínues a les reivindicacions catalanes i ha tornat a reclamar valentia a Mariano Rajoy i l'ha convidat a:

"agafar el toro per les banyes i resoldre aquesta crisi d'estat"

El secretari general del PSOE ha defensat una reforma de la Constitució que reconegui la singularitat catalana en un futur comú amb Espanya i ha qualificat la via federal com la "millor solució" per a Espanya i per a Europa. Sánchez s'ha declarat orgullós del PSC i dels socialistes catalans perquè:

"En un moment de xoc de trens són els únics que han aixecat la bandera de la concòrdia i l'acord"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut