Manifestació de la "marxa per la vida" a Madrid
Manifestació de la "marxa per la vida" a Madrid
Madrid

Milers de manifestants antiavortistes reclamen a Rajoy la derogació de l'actual llei de l'avortament

Amb manifestacions a 64 ciutats espanyoles, el moviment antiavortista exigeix al govern del PP la derogació immediata de l'actual llei d'interrupció de l'embaràs

RedaccióActualitzat

El moviment antiavortista ha mobilitzat diumenge milers de persones a 64 ciutats espanyoles per exigir la derogació immediata de l'actual llei de l'avortament.

La cinquena 'marxa per la vida', organitzada per la plataforma Dret a Viure i l'organització Hazteoir.org, ha arrencat al migdia amb un missatge clar al president del govern, Mariano Rajoy: que milions d'espanyols no el votaran a les properes eleccions, si no deroga l'actual llei de l'avortament i la canvia per la del ministre Gallardón. Aquestes manifestacions s'han convocat davant la possibilitat que el govern aparqui l'anunciada reforma de la llei.

La mobilització amb més participació ha estat la de Madrid, on s'ha aplegat un miler de persones. S'hi han sentit molts crits contra Mariano Rajoy i el ministre Alberto Ruiz Gallardón. Crits i xiulets que s'han intensificat davant del Ministeri de Justícia per avisar el govern espanyol que la no derogació de la llei actual els passarà factura a les urnes.

Els convocants de les marxes avisen que continuaran mobilitzant-se fins a les eleccions municipals de l'any vinent si abans el govern no compleix les seves promeses electorals i reforma la llei de l'avortament.

Anar al contingut