Barcelona

Alerta per pluges intenses al sud del país a partir d'avui

Protecció Civil ha activat l'Inuncat per previsió de pluges intenses a partir d'avui, sobretot a les comarques de la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià

RedaccióActualitzat

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per la previsió de pluges intenses i per acumulació d'aigua al sud del país a partir d'avui.

Es preveu que les pluges més intenses afectin sobretot les comarques de la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià, però podrien arribar al litoral i al prelitoral de Tarragona i al sud de les comarques de Lleida.

En alguns punts, poden arribar a caure 20 litres per metre quadrat en mitja hora i al llarg del dia es poden arribar a acumular 100 litres per metre quadrat en algunes zones.

Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i el vent bufarà a ratxes en moments de xàfec.

Protecció Civil recomana revisar que els embornals i desguassos d'aigua de pluja estiguin nets de fullaraca i terra per evitar acumulacions d'aigua.

També recorda que no s'estacioni el vehicle a les rieres ni a prop de zones inundables i que s'han d'extremar les precaucions a l'hora de conduir seguint els consells del Servei Català de Trànsit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut