El fins ara secretari general d'Unió, Ramon Espadaler (Foto: ACN)
El fins ara secretari general d'Unió, Ramon Espadaler (Foto: ACN)
L'Hospitalet de Llobregat

Unió descarta la desobediència si el Constitucional suspèn la convocatòria del 9-N

Unió espera que Mas firmi el decret de convocatòria per convocar un "consell nacional monogràfic" i definir el seu vot pel 9-N

RedaccióActualitzat

Unió Democràtica descarta la desobediència si, com és previsible, el Tribunal Constitucional suspèn la llei de consultes i la convocatòria del 9 de novembre. El partit ho ha deixat clar, després que el consell nacional ha escollit Josep Maria Pelegrí nou president per un 86% dels vots.

Pelegrí substitueix en el càrrec Ramon Espadaler, ara secretari general dels democristians. Justament, Espadaler ha reiterat que UDC no és partidària de la desobediència civil però també ha alertat el govern espanyol que negar la consulta tampoc soluciona res.

"La desobediència és un camí sense sortida però també ho és no votar"

Espadaler ha explicat que l'objectiu d'Unió és poder votar en una consulta ben feta perquè el resultat sigui vàlid a escala internacional. 

Paral·lelament, el partit democratacristià segueix sense moure fitxa i ha reiterat que espera que el president Mas firmi el decret de convocatòria per convocar "un consell nacional monogràfic" i definir el seu vot pel 9-N.

 

"UDC està radicalment a favor de la consulta i de l'estat propi. Respecte a la resposta a la segona pregunta, ens hem citat per debatre-ho en el si d'un consell nacional monogràfic, exclusiu"


 

Anar al contingut