Ankara

Arriben a Turquia més de 100.000 refugiats kurds que fugen de l'ofensiva de l'ISIL a Síria

Es tracta del major èxode de refugiats registrat des del començament de la guerra a Síria fa tres anys i mig

RedaccióActualitzat

L'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), calcula que més de 100.000 els kurds que podrien haver travessat la frontera amb Turquia des de divendres fugint de les guerrilles de l'Estat Islàmic a Síria.

Es tractaria del major èxode registrat des del començament de la guerra a Síria fa tres anys i mig. Les autoritats turques i les Nacions Unides no donen l'abast per registrar-los.

Famílies senceres carregades amb totes les seves pertinences recorren els poc més de 50 quilòmetres que els separa de la frontera de Turquia. Fins ara havien aconseguit esquivar la violència, però una recent ofensiva de l'ISIL sobre els seus pobles, amb artilleria pesant, no els ha deixat més opció que l'èxode.

Combatre l'ISIL

El relat de les atrocitats que els jihadistes de l'Estat Islàmic perpetra a Síria ha encès els joves kurds. Un miler de joves pretenien tornar a travessar la frontera per anar a combatre l'ISIL a Síria, però la policia turca els ho ha impedit.

L'arribada massiva de refugiats a Turquia suposa una nova crisi humanitària per a un país que intenta desvincular-se de la guerra que sacseja els dos països veïns. Ankara ja ha dit que no participarà en els bombardejos contra l'Estat Islàmic, ni a l'Iraq, ni menys a Síria. El règim de Bashar al-Assad no ha deixat de ser mai un enemic declarat per al govern turc.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut