Sacs de cafè encara sense torrar.
El preu de cafè en origen s'encareix un 70%.
Barcelona

El preu d'origen del cafè puja un 70%, un encariment que els consumidors notaran en els propers mesos

El consumidor encara no nota aquesta pujada de preu perquè les distribuïdores disposaven d'estoc de cafè verd

RedaccióActualitzat

De totes les matèries primeres que cotitzen a la borsa, el cafè és la que més ha pujat aquest any. S'ha encarit un 70%. És el valor financer que més ha pujat en els mercats borsaris.

El consumidor encara no nota aquest fort increment en el moment de fer la compra perquè les distribuïdores disposaven d'estoc de cafè verd. Però és molt probable que, en els propers mesos, el preu del cafè al mercat pugi de forma notable.

Factors que marquen el preu

El factors que determinen el preu que té el quilo de cafè són la seva qualitat, les condicions meteorològiques als països productors i també l'especulació que es faci amb el seu valor a la borsa.

Aquest any, al Brasil, el principal productor de cafè, hi ha hagut condicions meteorològiques adverses que han fet malbé part de la collita i això ha fet pujar-ne el preu.

El més car, l'aràbiga

La varietat de cafè que més ha pujat és el cafè aràbiga, la de més qualitat. A casa nostra es consumeix principalment la qualitat robusta; és la que trobem sobretot en envasos al supermercat. Per aquest motiu, els consumidors no han notat encara una pujada forta del cafè.

En canvi, les empreses que distribueixen cafè en bars, restaurants i hotels, que fan servir la qualitat aràbiga, sí que han notat la pujada, però no l'aplicaran al preu final, perquè encara els queden estocs.

 

Anar al contingut