Sierra Leone

El religiós espanyol infectat d'Ebola està greu i no podrà ser tractat amb el sèrum experimental perquè s'ha exhaurit arreu

Manuel García Viejo està greu, segons els metges de l'Hospital Carlos III, que ara valoren quins tractaments alternatius li poden aplicar

RedaccióActualitzat

El religiós infectat d'Ebola a Sierra Leone, Manuel García Viejo, ha arribat aquesta matinada a Madrid. Ha estat traslladat a l'Hospital Carlos III, el mateix on va ser portat el seu company del mateix orde religiós Miguel Pajares, infectat a Libèria i que va acabar morint a causa de la malaltia uns dies després d'arribar a Espanya.

L'equip de metges que l'atenen asseguren que el pacient té un quadre greu de deshidratació i una afectació important del fetge i del ronyó. A més, apunten que no li poden administrar el sèrum experimental Zmapp perquè està esgotat arreu del món.

Des de la direcció de l'Hospital Carlos III, d'on no s'han evacuat la resta de pacients i es mantenen les visites de consultes externes, es garanteix les mesures de seguretat i d'aïllament del pacient ingressat a la sisena planta, i asseguren que s'estan valorant quins tractaments alternatius li poden aplicar, com per exemple administrar sèrum "convalescent" d'altres pacients que hagin superat la malaltia, tot i que la seva eficàcia no ha estat provada.

L'avió medicalitzat va sortir ahir de la base de Torrejón de Ardoz, a Madrid, carregat amb tot el necessari per treure de la capital de Sierra Leone, Freetown, el religiós i metge de 69 anys. 

Manuel García Viejo és el director mèdic de l'Hospital San Juan de Dios de la ciutat de Lunsar i va manifestar la voluntat de ser traslladat a Espanya quan se li va detectar la malaltia dissabte. El sacerdot és metge especialista en medicina interna i diplomat en Medicina Tropical. Ha treballat com a missioner i metge a l'Àfrica des de fa 30 anys.

La situació a la zona està arribant a l'extrem. Quan l'Organització Mundial de la Salut ha de fer públic un nou informe a Ginebra sobre l'evolució de l'Ebola als països afectats a l'Àfrica Occidental, les autoritats de Sierra Leone es plantegen allargar el toc de queda de tres dies, que s'acabava aquest dilluns, durant el qual s'han descobert 92 cadàvers per tot el país i s'han detectat 56 nous infectats d'Ebola.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut