París

Sarkozy diu que torna a la política activa per frenar l'avanç del Front Nacional i perquè "no tinc elecció"

L'expresident francès confirma el seu retorn a la política activa i diu que refundarà el seu partit, la UMP, per formar una gran coalició que pugui fer front a l'avenç del Front Nacional, tot i les causes judicials obertes

RedaccióActualitzat
L'expresident francès Nicolas Sarkozy ha confirmat, en una entrevista a la cadena de televisió pública France 2, el seu retorn a la política activa. Sarkozy, que ja havia fet l'anunci per Facebook divendres, presenta el seu retorn a la política no pas com una qüestió personal, sinó com una obligació per la situació que viu el país. El seu compromís amb França, diu, no li permetia continua com a espectador d'un país atrapat entre la desorientació socialista i l'aïllament que representaria una victòria del Front Nacional. "Amb tota l'experiència que he acumulat, les profundes ganes d'ajudar, creu que puc dir 'França s'esgota'? La meva família política està més dividida que mai i aleshores, he de quedar-me a casa? Abandonar la gent? És que no només en tinc ganes. És que no tinc elecció."

L'expresident francès, amb un to moderat, vol aconseguir la presidència de l'UMP per refundar el partit, obrir-lo a altres sectors del centredreta i oferir una alternativa a l'avenç del Front Nacional de Marine Le Pen. Si se'n surt, el proper pas serà optar a la presidència de la república a les eleccions presidencials del 2017.

En l'entrevista feta en una hora de màxima audiència, Sarkozy ha assegurat que no té por de les investigacions judicials que el persegueixen. En aquest sentit, assegura que si tingués la més mínima reserva sobre la seva innocència no faria el pas de situar-se un altre cop sota els focus de la primera línia política.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut