Setmana clau per a la convocatòria del 9-N.
Setmana clau per a la convocatòria del 9-N.
Barcelona

Setmana clau per al 9-N, a l'espera que Mas firmi el decret per convocar la consulta

A l'espera que el president Mas firmi el decret per convocar la consulta, avui mateix centenars d'ajuntaments d'arreu del país faran plens extraordinaris per aprovar mocions a favor del 9-N

RedaccióActualitzat
Tot a punt per a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre, a l'espera que el president de la Generalitat, Artur Mas, firmi el decret, cosa que passarà aquesta setmana, com el mateix cap de l'executiu va afirmar. De fet, primer cal que es publiqui al DOGC; i l'edició en línia d'aquest, dilluns, encara no recull l'entrada en vigor de la llei de consultes.

Un cop publicada, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, la llei de consultes aprovada divendres, Artur Mas ja podrà oficialitzar la convocatòria, a través del decret.  Tot fa pensar que en aquell moment el govern espanyol es reunirà per autoritzar els recursos al Tribunal Constitucional: un, contra la llei, i un l'altre, contra el decret. Recursos que el Tribunal podria admetre aquesta mateixa setmana. Amb l'admissió a tràmit, tant la llei com el decret quedarien suspesos cautelarment.

Es dóna la circumstància que el president Rajoy dimarts marxa cap a la Xina, en viatge oficial. I, per tant, podria ser la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría qui acabés autoritzant els recursos, ja que ella mateixa podria encapçalar el Consell de Ministres de divendres, quan s'aprovaran els pressupostos de 2015.

Centenars d'ajuntaments celebren plens extraordinaris a favor del 9-N

El suport al 9-N es trasllada aquest dilluns als ajuntaments, com ja va passar divendres a l'Aldea, tot just aprovada la llei de consultes al Parlament. Centenars de consistoris, entre ells el de Barcelona, celebraran un ple extraordinari per aprovar mocions de suport a la consulta. Ho faran seguint els termes marcats per l'Associació de Municipis per la Independència.

Prèviament, es reuneixen a la seu de l'Associació de Municipis de Catalunya els líders d'aquestes dues agrupacions municipals: Josep Maria Vila d'Abadal i Miquel Buch.

Anar al contingut