Radicals islàmics cremen una bandera dels Estats Units a Bagdad, en protesta pels plans militars de Washington a l'Iraq. (Foto: Reuters)
Radicals islàmics cremen una bandera dels Estats Units a Bagdad, en protesta pels plans militars de Washington a l'Iraq. (Foto: Reuters)
El Caire

L'Estat Islàmic demana als milicians del Sinaí que continuïn els seus atacs i que "tallin caps" a Egipte

El grup jihadista demana als seus milicians del Sinaí que intensifiquin els atacs contra l'exèrcit egipci

RedaccióActualitzat

Els jihadistes de l'Estat Islàmic han fet una crida als insurgents islamistes de la península del Sinaí perquè intensifiquin els atacs contra l'exèrcit egipci i continuïn les execucions i les decapitacions. En un comunicat publicat en webs jihadistes, els radicals han demanat als milicians del Sinaí que "omplin les carreteres d'explosius, ataquin les cases dels membres de les forces de l'ordre i els tallin el cap".

Els islamistes del Sinaí fan continus atacs contra soldats i policies egipcis que patrullen la península. Aquest diumenge, un atemptat amb bomba perpetrat per milicians islamistes davant de la seu del Ministeri d'Afers Estrangers al Caire ha acabat amb la vida de tres policies, un dels quals era testimoni clau en un judici contra l'expresident Mohamed Mursi.

Amb aquest comunicat, l'Estat Islàmic demostra que intenta reclutar aliats a tota la zona del Pròxim Orient. La presència d'aquesta organització terrorista es consolida en determinades zones de l'Iraq i Síria. Per aquest motiu, a Turquia, el Partit dels Treballadors del Kurdistan -PKK- ha demanat a tots els kurds del país que combatin els jihadistes de Síria i recuperin una de les poblacions del nord del país amb més presència kurda, ocupada pels radicals islàmics.

 

 

Anar al contingut