Barcelona

Junqueras sobre la convocatòria de la consulta: "Estic en plena sintonia amb el president"

El president d'ERC dóna suport a l'estratègia de Mas per convocar la consulta i diu que no es penedeix d'haver apel·lat a la desobediència civil

RedaccióActualitzat

A l'espera que Artur Mas, firmi el decret per convocar la consulta del 9 de novembre, cosa que passarà aquesta setmana, com el mateix cap de l'executiu va afirmar, el president d'ERC, Oriol Junqueras ha assegurat en una entrevista a Rac 1: "Estic en plena sintonia amb el president" i ha dit que dóna suport a la seva estratègia. Tot i que no ha volgut aclarir si està al cas de quan el president firmarà el decret, ha sentenciat: "Si ho sé, millor que no ho digui."

En qualsevol cas, "no em penedeixo d'haver apel·lat a la desobediència civil. Quan no et deixen votar, desobeir vol dir votar", ha assegurat. Junqueras també ha dit que l'acord d'estabilitat funciona "a la perfecció" i que pot ser que entri al govern després de signar el decret. "Tot pot ser", ha afirmat el líder d'ERC, que hi ha afegit que continuarà buscant "els màxims consensos possibles per afrontar els grans reptes que té el país" i perquè "el que estem construint sigui al màxim de sòlid possible".

Sobre les declaracions de Josep Antoni Duran Lleida, que va qualificar de "disbarats" que el líder d'ERC plantegi saltar-se la legalitat espanyola, Junqueras s'ha limitat a dir que la seva relació amb Duran és "immillorable".

En referència a Pedro Sánchez, que planteja un nou pacte constitucional en què votin tots els espanyols per resoldre l'encaix de Catalunya a Espanya, ha assegurat: "Lamento que una part de l'esquerra a l'Estat espanyol adopti el discurs del PP." Al PSC, en canvi, li ha demanat que no posi través perquè els ciutadans puguin votar. 

Junqueras ha apel·lat a la diferència entre "ser" i "estar" en català i ha sentenciat: "No sóc independentista. 'Estic' independentista. En canvi, la meva condició de demòcrata és permanent. Sóc demòcrata."

Sobre Escòcia, creu que "ha guanyat perquè ha guanyat la democràcia". I és que, segons ha dit, "hi hagut una enorme lliçó de democràcia".

Anar al contingut