París

La vaga d'Air France anul·larà el 60% dels seus vols previstos per avui

El motiu del conflicte és la voluntat de la companyia de potenciar la seva filial de baix cost Transavia

RedaccióActualitzat

Atenció a tots aquells que tingueu previst volar amb Air France els pròxims dies, perquè continua la vaga de pilots que va començar fa una setmana. 

La vaga podria fer anul·lar prop del 60% dels vols previstos en l'inici de la seva segona setmana. Així ho ha anunciat l'aerolínia francesa. El motiu del conflicte és la voluntat de la companyia de potenciar la seva filial de baix cost Transavia. Els pilots creuen que les seves condicions laborals empitjoraran, i per això s'oposen al transvasament de comandants a la nova aerolínia de baix cost. 

La companyia aèria de referència a França preveu un seguiment de l'aturada del 65% entre els seus pilots, que han perllongat la convocatòria de vaga iniciada dilluns pel fracàs de les reunions entre la direcció i els treballadors. També critiquen que l'empresa es constituirà com una empresa subjecta a les normes del dret europeu i no pas el francès, amb la qual cosa es deslocalitzaran els seus llocs de treball, segons asseguren.  

Cada jornada de vaga suposa una pèrdua d'entre 10 i 15 milions d'euros, segons les xifres de l'empresa, que, des del començament de l'aturada, proposa als viatgers ajornar els seus vols per a una altra data entre el 23 de setembre i el 8 d'octubre sense despeses suplementàries, sempre i quan quedin places disponibles. 

Air France recomana als seus usuaris que consultin l'estat del seu vol abans de desplaçar-se a l'aeroport. En cas que l'hagin d'ajornar, no se'ls cobrarà cap cost addicional. 

 

Anar al contingut