José Antonio Martín Pallín, exfiscal del Suprem.
El jurista Martín Pallín es pregunta si Madrid posarà un guàrdia civil davant de cada urna.
Bilbao

Martín Pallín diu que la llei de consultes és constitucional i que prohibir votar no pot ser la solució

L'exfiscal del Suprem qüestiona l'actitud del govern de Rajoy i dubta que sigui la solució "prohibir que es voti" o "posar un guàrdia civil davant de cada urna"

RedaccióActualitzat

José Antonio Martín Pallín, exfiscal del Suprem i magistrat emèrit d'aquest tribunal, assegura que la llei de consultes catalana és del tot constitucional. Aquest prestigiós jurista espanyol avisa Mariano Rajoy que no es pot escudar en les lleis i que prohibir votar és irracional.

En declaracions a Euskal Telebista, la televisió pública basca, Martín Pallín ha defensat la normativa catalana i ha criticat l'estratègia del govern del PP: "La llei de consultes és legal. El que pot ser, jo no diria il·legal, sinó contrari a les previsions constitucionals seria el contingut de la pregunta".

Segons el jurista espanyol: "La llei ha de ser, en primer lloc, raonable i democràtica. Aplicar una llei que és irracional com prohibir que es voti jo no sé si serà la solució", com tampoc creu que calmi els ànims el fet de "posar un guàrdia civil davant de cada urna". El magistrat emèrit del Suprem no creu que sigui apropiat treure l'exèrcit al carrer per impedir la consulta. Diu que l'aposta federalista és la solució natural i assenyada al problema català. José Antonio Martín Pallín  és gallec, ocupa la presidència de la Unió Progressista de Fiscals i és el portaveu de Jutges per a la Democràcia.

 

 

Anar al contingut