El nou bitllet de 10 euros.
El nou bitllet de 10 euros.
Frankfurt

El nou bitllet de 10 euros entra en circulació

Segons el Banc Central Europeu, el bitllet que avui entra en circulació s'ha millorat perquè sigui més difícil de falsificar i es pugui comprovar fàcilment si és autèntic

RedaccióActualitzat

Els nous bitllets de 10 euros comencen a circular aquest dimarts. El disseny és molt similar al de la sèrie anterior, però el color vermell és més intens i, segons el Banc Central Europeu, s'ha millorat perquè sigui més difícil de falsificar i es pugui comprovar fàcilment si és autèntic. Per comprovar-los, diu el BCE, n'hi ha prou de seguir el mètode de "tocar, mirar i girar" els bitllets.

El nou bitllet de 10 euros actualitzat incorpora a l'holograma i la marca d'aigua "un retrat d'Europa, personatge de la mitologia grega" i també un número de color verd maragda. Si s'inclina, el número brillant mostra un reflex metàl·lic que es desplaça verticalment i canvia de color a blau fosc. Si es gira lleugerament el bitllet, a més a més, el mateix retrat d'Europa torna a sortir a l'holograma vertical, on també es pot veure el valor de 10 euros que representa.

A l'anvers del bitllet, si es toca, hi ha unes línies curtes amb relleu, tant al cantó dret com a l'esquerre del bitllet. També s'aprecia relleu en les lletres i en la xifra gran del seu valor. Finalment, si es mira el bitllet a contrallum, hi apareix l'anomenat fil de seguretat. És d'un to fosc i, a dins, hi apareixen el símbol de l'euro i el valor del bitllet. 

El vídeo "Descobreixi el nou bitllet de 10 euros", disponible en 23 llengües, permet conèixer el nou bitllet.

 

L'encarregat de l'àrea de bitllets del BCE ha dit que és essencial que tots els que utilitzin bitllets d'euro ho puguin fer amb "absoluta confiança" i per aquest motiu els han anat introduint als propietaris i fabricants de màquines de bitllets durant gairebé nou mesos perquè puguin entrar en circulació amb total normalitat.

En qualsevol cas, es continuaran emetent els bitllets de 10 euros de la primera sèrie, fins a esgotar els estocs, i els dos bitllets circularan conjuntament fins que es retirin els de la primera tongada.
Anar al contingut