La portaveu de CDC, Mercè Conesa.
La portaveu de CDC, Mercè Conesa. (Foto: @carmec_catradio)
Barcelona

CDC negocia amb partits i entitats de la societat civil fer una campanya unitària pel "sí-sí" al 9-N

La portaveu de Convergència diu: "Ens agradaria una campanya tipus 'Yes Scotland', una campanya unitària pel 'sí' seria el desitjable"

RedaccióActualitzat

Convergència està en converses amb ERC, altres forces sobiranistes i entitats de la societat civil per pactar una campanya unitària a favor de la independència de cara a la consulta del 9-N. Així ho ha assegurat en roda de premsa la portaveu de CDC, Mercè Conesa, que ha afegit: "Ens agradaria una campanya tipus 'Yes Scotland', una campanya unitària pel 'sí' seria el desitjable",

En aquest sentit, Conesa ha destacat que CDC ja s'ha pronunciat en relació amb el doble "sí" a les preguntes de l'eventual consulta del 9-N (Vol que Catalunya sigui un Estat? I en cas afirmatiu, vol que sigui independent?) i ara està a l'espera que es pronunciïn els altres partits que encara no ho han fet, com els seus socis d'Unió o ICV. En qualsevol cas, ha manifestat  "Serem respectuosos respecte al que decideixi Unió i qualsevol partit que vulgui posicionar-se en relació amb el "sí-sí" serà benvingut a una campanya que voldríem que fos unitària". I és que, segons ha dit, "només la no unitat impedirà la votació 9-N".

La també alcaldessa de Sant Cugat ha recordat que 525 municipis amb alcaldies de CiU celebraran plens al llarg d'aquesta setmana per donar suport a la convocatòria de la consulta sobiranista.

Respecte a les declaracions del líder d'ERC, Oriol Junqueras, en què s'ha tornat a oferir perquè Esquerra entri en el govern, Conesa ha afirmat que correspon a Mas concretar-ho, però ha dit que aquests pronunciaments són "una mostra més que estem fent un camí en conjunt" cap a la consulta sobiranista. Sobre la data que el president convocarà la consulta, que ha dit que la desconeix i que la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya s'hauria d'emmarcar en la "normalitat legislativa".

Anar al contingut