El cartell de la Setmana de la Mobilitat, amb el lema "Fem el carrer més nostre"
El cartell de la Setmana de la Mobilitat, amb el lema "Fem el carrer més nostre"
Barcelona

Catalunya s'apunta a la Setmana de la Mobilitat europea amb activitats per tot el territori

L'objectiu de les jornades és conscienciar la població per reduir l'ús del cotxe privat

RedaccióActualitzat

La Generalitat s'afegeix a la Setmana de la Mobilitat que se celebra a tot Europa durant aquesta setmana, del 22 al 29 de setembre. En el marc d'aquesta iniciativa, l'administració catalana ha preparat una sèrie d'actes a municipis arreu de Catalunya amb l'objectiu de conscienciar la gent que "escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure's en bicicleta per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut".

Eduard Fraixedas, regidor de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, explica que l'objectiu no és "que aquesta setmana la gent agafi menys els vehicles motoritzats, sinó fer tota mena d'activitats que conscienciïn" i que tinguin un efecte a llarg termini per aconseguir que "la nostra dependència d'aquests vehicles sigui cada vegada menor".

El regidor, a més, ha fet una crida a millorar les infraestructures de transport públic de l'àrea metropolitana per unir "el centre de la conurbació amb altres municipis". Entre les activitats que s'organitzen a Barcelona aquesta setmana destaca la Cursa del Transport, que consisteix en la realització de dos itineraris urbans a peu amb patins, bicicleta, cotxe, moto, metro, tren, tramvia i bus, amb l'objectiu de comparar quant triga cada un i quins són els costos energètics i econòmics.

Anar al contingut