Brussel·les

Un 40% dels Erasmus acaba vivint en un país diferent del seu

L'estudi més ampli fet mai sobre el programa estudiantil conclou que tenen un 23% menys d'atur un cop graduats

RedaccióActualitzat

Quatre de cada deu estudiants que han gaudit d'una beca Erasmus s'instal·len en un país diferent del seu un cop graduats. Aquesta és una de les conclusions de l'estudi més ampli que s'ha fet mai sobre aquest programa que es va posar en marxa el 1987.

Segons les dades que ha difós la Comissió Europea, els joves Erasmus també tenen un 23% menys d'atur després de llicenciar-se. En concret, la taxa de desocupació cinc anys després de la graduació és del 7%.

"El missatge és clar: si estudies o et formes a l'estranger, tens més probabilitats de millorar les teves opcions de trobar feina", ha afirmat la comissària d'Educació, Androulla Vassiliou. L'informe, elaborat a partir d'entrevistes a 80.000 persones, inclosos estudiats i empresaris, també indica que un terç dels joves que van fer pràctiques a l'estranger van rebre després una oferta laboral de l'empresa on van treballar.

L'informe revela, a més, que un 33% dels antics Erasmus té una parella de nacionalitat diferent a la seva, davant del 13% dels joves que estudien al seu país. I poc més d'una quarta part van conèixer la seva parella estable durant la beca. Si s'observen les parelles que han tingut descendència, la CE assegura que des del 1987 han nascut prop d'un milió de nadons fruit de relacions Erasmus.

El nombre de joves que s'acullen a les beques Erasmus ha anat pujant. Espanya, Alemanya, França, el Regne Unit i Itàlia són, per aquest ordre, els estats que més estudiants van atreure. A Espanya, només el curs 2011-2012, en va acollir 39.249.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut