Draghi, abans de començar la seva intervenció davant del Parlament Europeu. (Foto: Reuters)
Draghi, abans de començar la seva intervenció davant del Parlament Europeu. (Foto: Reuters)
Brussel·les

Draghi alerta que la recuperació econòmica de l'eurozona perd "impuls"

En la seva compareixença regular davant la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu, el president del BCE ha explicat que les condicions percebudes al llarg d'aquest estiu han estat "una mica més dèbils del que s'esperava"

RedaccióActualitzat

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha avisat de la "pèrdua d'impuls" de la recuperació de l'economia de la zona euro i ha insistit que les polítiques monetàries de la institució que presideix no faran efecte si no van acompanyades de les reformes estructurals necessàries. En la seva compareixença regular davant la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu, Draghi ha afegit que, "després d'una certa expansió en els últims trimestres, el creixement de la zona euro i el PIB real han arribat a un punt mort en el segon trimestre de l'any".

El president del BCE ha explicat que les condicions percebudes al llarg d'aquest estiu han estat "una mica més dèbils del que s'esperava". Malgrat que la demanda industrial de producció i fabricació al mes de juliol va oferir "algun motiu per ser optimistes", Draghi ha citat una "taxa d'ocupació massa alta" i un "creixement econòmic dèbil" com els elements que suposen un "fre per a la recuperació" dels països de la moneda única.

Pel que fa a la inflació de la zona euro, Draghi ha assegurat que el BCE "seguirà de prop l'evolució dels preus" i se centrarà en "les possibles repercussions d'una dinàmica de creixement menor". A més, la institució començarà a adquirir títols "transparents" segons el seu programa de compra de bons de titulització d'actius.

Tenint en compte aquesta perspectiva fosca sobre la inflació, un creixement lent i una dinàmica monetària i creditícia moderada, el BCE va decidir a principis de setembre abaixar els tipus d'interès al mínim històric, de manera que el tipus de finançament principal ha quedat situat en el 0,05% i el tipus per a dipòsits en el 0,2%.

Anar al contingut