L'Agència de Salut Pública continua amb la investigació dels brots al Vallès Occidental.
L'Agència de Salut Pública continua amb la investigació dels brots al Vallès Occidental
Sabadell

Tres nous casos eleven a 34 els infectats per legionel·la a Sabadell

Salut Pública no descarta que en les pròximes hores se'n puguin detectar casos nous, ja que el període d'incubació és de deu dies com a mínim

RedaccióActualitzat

Tres nous casos de legionel·la s'han detectat en les últimes 24 hores a Sabadell, i augmenten el total a 34 persones afectades. Aquest brot, un dels més greus dels últims anys, ha causat la mort a quatre persones i en manté hospitalitzades 22: divuit al Parc Taulí, dues a l'Hospital General de Catalunya i dues a la Clínica del Vallès. Vuit han estat donades d'alta.

Els tres últims casos notificats van començar a tenir símptomes semblants als d'una pneumònia entre els dies 12 i 20 de setembre, i un ha estat ingressat a l'UCI.

La legionel·la es transmet per inhalació d'aigua en pols o aerosols, però no pas de persona a persona. Salut Pública no descarta que en les pròximes hores se'n puguin detectar casos nous, ja que el període d'incubació és de deu dies com a mínim. Els pacients ingressats tenen edats compreses entre els 45 i els 94 anys, i tots tenen altres malalties, cosa que suposa un factor de risc.

Fins ara, s'han desinfectat 38 torres de refrigeració a la zona sospitosa del contagi. L'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Ajuntament de Sabadell han suspès cautelarment el funcionament de les fonts públiques i continuen la investigació del brot.

Les autoritats sanitàries han assegurat que es pot beure sense perill l'aigua de proveïment públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques, i que l'aigua de proveïment públic es pot fer servir per a la higiene personal i per cuinar.

 

Anar al contingut