Barcelona

Un 58% dels catalans creu que Catalunya ha de tenir un Estat propi, segons el CEO

Gairebé tres de cada quatre defensen una consulta per decidir el futur de Catalunya

RedaccióActualitzat

A l'espera que el president de la Generalitat signi la convocatòria de la consulta del 9 de novembre, una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) situa en un 58,8% els partidaris de la independència, davant del 31,9% que rebutja que Catalunya es constitueixi com a Estat i el 9% d'indecisos. L'enquesta, feta al maig a 1.600 persones, mostra un percentatge d'independentistes superior al del baròmetre de l'abril, quan el "sí-sí" sumava un 47% dels suports.

Preguntats sobre els sentiments que els provoca la possibilitat que Catalunya sigui un nou Estat d'Europa, en una escala del 0 al 10, un 30% dels enquestats no sent gens de por, mentre que un 10,9% se situa en el màxim de por.

El sondeig també indica que pràcticament tres de cada quatre catalans volen votar. Exactament el 73,6% diu que està bastant o totalment d'acord que el futur polític de Catalunya es decideixi en un referèndum, davant del 22% que hi està en desacord.

La xifra més contundent és el 87,6% de persones disposades a acceptar el resultat final de la consulta, sigui quin sigui.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut