Una imatge d'arxiu de com Estat Islàmic adoctrina els seguidors.
Una imatge d'arxiu de com Estat Islàmic adoctrina els seguidors.
Alger

Un grup proper a Estat Islàmic reivindica el segrest d'un turista francès a Algèria

París confirma l'autenticitat del vídeo en què l'ostatge demana a Hollande que no intervingui a l'Iraq

RedaccióActualitzat

El grup algerià Yund al-Jilafa, lligat a Estat Islàmic, ha reivindicat en un vídeo el segrest d'un ciutadà francès a Algèria, a la regió de Tizi Ouzou, al nord-est del país. En l'enregistrament, que París ha confirmat que és autèntic, l'home explica que està retingut per un grup proper a Estat Islàmic i demana al president francès, François Hollande, "no intervenir a l'Iraq"

El segrestat és un turista francès de 55 anys, Pierre Gourdel Hervé, capturat mentre era d'excursió a la Cabília. "S'ha posat tot en marxa per trobar el nostre compatriota", ha indicat el ministeri d'Exteriors francès, que ha explicat que els serveis de l'estat estan "mobilitzats" i que "no es descarta cap hipòtesi". Les forces de seguretat algerianes també "continuen" la recerca de l'home.

Segons ha informat el ministeri de l'Interior algerià, els assaltants van interceptar aquest diumenge el vehicle en què viatjava el ciutadà francès, guia d'alpinisme de professió, juntament amb un grup d'algerians. Després d'haver interceptat el vehicle, els segrestadors van alliberar els ciutadans algerians i es van fugar amb Hervé cap a una direcció desconeguda.

El ministre d'Afers Exteriors francès, Laurent Fabius, ha dit que "un grup terrorista no pot influir la posició de França" i ha anunciat que no té intenció de "cedir a les amenaces dels terroristes".

França ha demanat a tots els francesos residents a l'estranger o que s'hi trobin de pas que consultin de forma sistemàtica les recomanacions de seguretat penjades a la seva pàgina web. París també recomana als francesos residents "als països afectats" que es registrin en el seu consolat més proper i que, si es troben de pas, s'inscriguin a través de la xarxa.

Anar al contingut