Vista aèria del Parc Natural del Montseny
Vista aèria del Parc Natural del Montseny
Barcelona

Acord per ampliar el Parc Natural del Montseny més d'un 50%

És el resultat d'un conveni firmat per la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori

RedaccióActualitzat

La Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat han firmat un conveni que permetrà ampliar el Parc Natural del Montseny més d'un 50% amb l'objectiu de "dotar de coherència ecològica els seus límits". Segons el conseller de Territori, Santi Vila, es tracta d'adequar l'espai administratiu del parc a la seva realitat.

Està previst que aquesta ampliació ja sigui un fet els primers mesos del 2015. La superfície del parc -actualment, d'unes 17.000 hectàrees, repartides entre 18 municipis d'Osona, el Vallès Oriental i la Selva- augmentarà en més del 50%.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha remarcat que "l'ampliació es fa amb el consens dels ajuntaments". Per la seva part, Vila ha qualificat l'operació com una manera "d'unificar la figura de protecció amb l'àmbit de gestió".

El Parc Natural del Montseny es va declarar com a tal el 1987, uns anys després que la Unesco el declarés Reserva de la Biosfera al 1978. Els 18 municipis que integren el parc són Aiguafreda, Arbúcies, Breda, el Brull, Campins, Cànoves i Samalús, Figaró-Montmany, Fogars de Montclús, la Garriga, Gualba, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor, Seva, Tagamanent i Viladrau.

Anar al contingut