L'iPhone 6, a la dreta, i l'iPhone 6 Plus en una botiga Apple a Nova York (Reuters)
L'iPhone 6, a la dreta, i l'iPhone 6 Plus en una botiga Apple a Nova York (Reuters)
Cupertino

Apple ven 10 milions d'iPhones 6 el seu primer cap de setmana

Apple ha superat les xifres del llançament del model anterior, i ho ha fet sense incloure el mercat xinès, on el nou dispositiu encara no ha sortit a la venda

RedaccióActualitzat

Apple ha venut més de 10 milions d'unitats a tot el món de l'iPhone 6 i l'iPhone 6 Plus durant el seu primer cap de setmana de llançament, segons ha informat el grup informàtic en un comunicat. Aquesta xifra suposa un nou rècord per a la companyia amb seu a Cupertino, ja que supera els nou milions d'iPhones venuts l'any passat amb el llançament dels iPhone 5s i 5c.

A més, les dades de l'iPhone 6 deixen molt enrere els cinc milions d'unitats venudes durant els primers dies de la sortida al mercat de l'iPhone 5, el 2012.

Cal destacar que el nou rècord de vendes de l'iPhone s'ha aconseguit sense incloure el mercat xinès, que suposa un dels més grans per al dispositiu d'Apple i on l'iPhone 6 encara no està disponible, a falta que les autoritats competents hi donen l'aprovació definitiva.

"Les vendes de l'iPhone 6 i iPhone 6 Plus han superat les nostres expectatives per al cap de setmana de llançament i no podríem estar més contents. Ens agradaria agrair a tots els nostres clients que hagin fet possible que aquest sigui el millor llançament de tots", ha indicat el conseller delegat d'Apple, Tim Cook.

Apple obre la reserva de l'iPhone 6 a l'Estat

Els nous models d'iPhone estan ja disponibles als Estats Units, Austràlia, Canadà, França, Alemanya, Hong Kong, Japó, Puerto Rico, Singapur i Regne Unit. A Espanya, juntament amb 19 països més, aquests aparells arribaran el proper 26 de setembre. Però, de moment, Apple ja permet fer la reserva de la unitat que desitgis a la seva pàgina web. Malgrat que havia anunciat que no pensava obrir aquesta opció, la companyia ha canviat de parer aquest dimarts i, per sorpresa, com acostuma a fer, ha habilitat la reserva dels nous aparells per a l'estat espanyol.

Segons la companyia, quan acabi l'any ja es vendran en un total de 115 països.

Els nous telèfons d'Apple, de 4,7 i 5,5 polzades, són els més grans fabricats per la companyia fins ara, i el seu preu oscil·la entre els 155 i els 388 euros.

Les vendes de l'iPhone són en l'actualitat la principal font d'ingressos d'Apple, de manera que els inversors a Wall Street esperaven atents les dades sobre vendes de l'iPhone 6 i l'iPhone 6 Plus. Un cop les han sabut, han premiat l'empresa de Cupertino amb una pujada del 0,22% de les seves accions al NASDAQ de Nova York.

Anar al contingut