Shimon Peres, durant el funeral pels tres estudiants isrealians. (Foto: Reuters)
Shimon Peres, durant el funeral pels tres estudiants isrealians. (Foto: Reuters)
Jerusalem

Les tropes israelianes maten els dos sospitosos de l'assassinat de tres estudiants al juny

El segrest i assassinat dels tres joves va precedir l'ofensiva d'Israel a la Franja de Gaza, en què van morir més de 2.000 palestins

RedaccióActualitzat

Forces israelianes han matat a Cisjordània els dos principals sospitosos de segrestar i assassinar tres estudiants d'Israel al juny. Segons un comunicat de l'exèrcit israelià, tots dos han mort tirotejats en una operació que s'ha fet als voltants de la ciutat d'Hebron. La versió de la intel·ligència interna (Shin Bet) informa que unitats d'elit s'han desplaçat a prop de la colònia de Gush Etzion "amb l'ànim d'arrestar" els sospitosos, però assenyala que quan hi han arribat hi ha hagut un tiroteig en què Amar Abu Eisha i Marwan Kawasmeh han perdut la vida.

La mort de tots dos complica ara la investigació sobre si van actuar per ordre directa de Hamas, com va denunciar Israel, o si ho van fer pel seu compte, com han apuntat els alts comandaments del moviment islamista. El comunicat de Jerusalem indica que durant l'operatiu nocturn també han estat detinguts tres fills del tercer sospitós, Husam Kawasmeh, que ja està empresonat sota l'acusació d'haver planejat el crim dels tres estudiants israelians.

La mort dels tres joves, al mes de juny, va crear un clima d'extrema tensió al Pròxim Orient, que va precedir l'ofensiva israeliana coneguda com a "Marge Protector" a la Franja de Gaza, en què van morir 2.200 palestins i 73 israelians.

 

 

Anar al contingut