Barcelona

Cayo Lara demana a Rajoy que "permeti una consulta que s'acabarà fent"

El líder d'Esquerra Unida envia una carta al president espanyol firmada per totes les forces estatals agermanades amb Iniciativa-Verds

RedaccióActualitzat

El coordinador general d'Esquerra Unida, Cayo Lara, demana a Mariano Rajoy que permeti fer la consulta a Catalunya. Ho fa a través d'una carta que aquest mateix dimarts enviarà al president espanyol i que firmen totes les formes polítiques estatals agermanades amb Iniciativa-Verds. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio". Lara concretava la petició a Rajoy: "Si hi ha algun obstacle legal, resolgui-ho, però anem a la consulta. No s'entossudeixi, perquè al final la consulta es farà. I si no es fa el dia 9 de novembre, s'acabarà fent quan no hi sigui aquest govern, perquè el poble té dret a opinar, vol opinar. La majoria dels catalans i de les catalanes vol opinar, i per tant això no es pot negar de cap manera."

Lara no recomana la desobediència civil i anima els presidents Mas i Rajoy a seure a negociar perquè la consulta es pugui fer amb garanties plenes i un clima d'entesa. El dirigent d'Esquerra Unida creu que la consulta s'ha de fer a tots els municipis catalans perquè sigui un reflex real del que pensen tots els catalans, com es va fer la setmana passada a Escòcia.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut