Ignasi Elena sortint del Parlament. (Foto: @ignasi_abad)
Ignasi Elena sortint del Parlament. (Foto: @ignasi_abad)
Barcelona

Elena deixa l'escó al Parlament i el PSC recupera els 20 diputats

L'exdiputat socialista, líder del moviment Avancem, marxa del Parlament i el seu escó tornarà ara al PSC

RedaccióActualitzat

L'exdiputat socialista Joan Ignasi Elena ha anunciat aquest dimarts que deixa l'escó. Elena, líder del moviment Avancem, era ara un diputat no adscrit al Parlament.

Elena ha dit que deixa la cambra catalana per dedicar "tota l'energia a la construcció d'un espai socialista que defensi inequívocament el dret a decidir". 

La seva marxa implica que el PSC recupera l'escó, que molt probablement prendrà el diputat socialista Sergi Vilamala, alcalde de les Masies de Voltregà, a Osona. Ara torna a tenir 20 diputats, un més que el PPC. 

Pel que fa a Elena, es mantindrà com a regidor de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

En roda de premsa, ha argumentat que deixa l'acta després de complir amb el seu objectiu de votar a favor de la llei de consultes no refrendàries i de participació ciutadana que es va aprovar divendres passat: "Em sento lliure per poder decidir, per decidir deixar l'escó."

Elena va deixar el PSC a final de juny, però va mantenir l'acta com a diputat no adscrit en els dos primers plens després de l'estiu: el debat de política general i el debat de la llei de consultes; amb la seva decisió, el PSC recupera un escó que serà, si l'accepta, per al primer secretari del PSC d'Osona, Sergi Vilamala. 

 

Anar al contingut