Imatge d'arxiu d'un atemptat dels jihadistes a la zona d'Anbar, a l'Iraq. (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu d'un atemptat dels jihadistes a la zona d'Anbar, a l'Iraq. (Foto: Reuters)
Anbar

Milicians de l'Estat Islàmic encerclen i maten amb gas de clor 300 soldats iraquians desarmats

Els jihadistes maten els soldats amb gas de clor després d'encerclar-los prop de la seva base d'Anbar, a 70 km de Bagdad

RedaccióActualitzat

L'Estat Islàmic ha matat amb gas de clor uns 300 militars iraquians que estaven desarmats, prop de la seva base d'Anbar, a uns 70 quilòmetres de Bagdad. El vicepresident del país, Usama al-Nujaifi, ha definit l'acció com "un crim atroç" perpetrat per terroristes.

Mitjans informatius iraquians assenyalen que "els militars es limitaven a defensar el seu país i els han executat després de quedar-se sense munició". El vicepresident ha dit que 300 uniformats han estat encerclats i els hi han llançat gas de clor que els ha provocat la mort per asfíxia. Fonts iraquianes han informat que "després d'haver matat els militars, els insurgents han fet esclatar un cotxe bomba".

El secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry, va expressar aquest diumenge la seva preocupació que s'utilitzés gas de clor contra civils a Síria i va advertir el president Al-Assad que el seu règim serà perseguit si ha fet servir aquesta substància verinosa.

Mentrestant, els jihadistes han obert una espècie de "cinema" a l'aire lliure a Mossul per mostrar vídeos dels seus crims en aquesta ciutat iraquiana. Els milicians de l'Estat Islàmic ensenyen les seves execucions i terroritzen els habitants de la població del nord de l'Iraq, que està en mans de l'organització extremista des del juny passat.

Anar al contingut