Uns 600 ajuntaments donen suport a la consulta del 9-N amb diversos plens.
Uns 600 ajuntaments donen suport a la consulta del 9-N amb diversos plens.
Camarles

Un regidor del PP vota a favor de la consulta a Camarles i els del PSC ho fan de totes les maneres possibles als seus municipis

Els regidors del PSC voten a favor, en contra i s'han abstingut en els plens que s'han fet als seus ajuntaments per aprovar el text pro consulta

RedaccióActualitzat
Pendents del moment en què el DOGC publiqui la llei de consultes i Mas firmi la convocatòria per al 9-N, més ajuntaments, consells comarcals i diputacions es van sumant al suport a la consulta. En les mocions d'aquests dies hi ha una constant: el bloc sobiranista hi vota a favor, el PP, en general, ho fa en contra i els socialistes ja han votat de totes les maneres possibles.

Als "no" dels socialistes de Barcelona o Manresa, que no han frenat la moció i ha tirat endavant, li han seguit diverses abstencions, com a Reus o la Seu d'Urgell, i vots favorables, com a Figueres, Vilafranca del Penedès, Olot o Tàrrega.

L'alcalde socialista de Lleida, Àngel Ros, per la seva banda, negocia la moció de suport a la consulta, però els grans municipis del Baix Llobregat governats pel PSC votaran un text alternatiu.

Sant Vicenç dels Horts, on el líder d'ERC, Oriol Junqueras, és alcalde, és dels pocs ajuntaments que regidors socialistes s'han posicionat a favor del 9-N. Entre els vots favorables, dos regidors socialistes i una exregidora del PP, ara no adscrita.

Precisament, a Camarles, s'ha donat el cas que el regidor del PP, Carmelo Redó, ha donat suport al text pro consulta. El text ha tirat endavant per unanimitat, també amb el suport dels vots del PSC.

Anar al contingut