Homs, amb un gest expressiu en roda de premsa després del consell executiu.
Homs, amb un gest expressiu en roda de premsa després del consell executiu.
Barcelona

Homs nega que pensin convocar eleccions el 9-N

"Ni el 9 de novembre ni a continuació, l'única hipòtesi és la consulta", ha dit el portaveu del govern que li ha transmès el president Mas

Victòria MiróActualitzat

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha negat que l'executiu català estigui pensant de convocar eleccions anticipades el 9-N, el mateix dia que està previst fer la consulta.

"Ni el 9 de novembre ni a continuació, l'única hipòtesi és la consulta", ha explicat el portaveu del govern que li ha transmès el president Mas.

En la roda de premsa posterior al consell executiu, Homs ha expressat la seva sorpresa davant la informació publicada aquest dimarts per un diari de Madrid segons la qual Mas estaria preparant una doble convocatòria per celebrar eleccions anticipades i fer una consulta sobiranista el mateix 9 de novembre. Segons ha dit Homs, "això vol dir que no tenen ni idea de com van les coses", perquè "és materialment impossible", ja que "seria il·legal".

Amb el mateix argument, i després que algunes fonts apuntessin que la llei de consultes podia sortir publicada al DOGC aquest cap de setmana, el conseller ha declarat: "Vull pensar que el govern espanyol no ha passat el cap de setmana de guàrdia, perquè voldrà dir que no saben com funcionen les coses".

El calendari que pot desplegar-se després de l'aprovació de la llei de consultes ha motivat tot tipus de càlculs des de divendres, sobretot després que Mas afirmés que calia actuar amb "habilitat i astúcia", però Homs avui ha picat la cresta diverses vegades als que "fan càbales".

Precisament, Homs ha volgut negar de ple la tesi que el govern juga amb els tempos per poder anar desplegant tot l'engranatge de la consulta. Pel conseller de la Presidència, el govern està actuant amb normalitat en la publicació de la llei i tot obeeix al procediment administratiu que cal seguir: "Fer les coses ben fetes, dins de la pròpia lògica". "Com que les coses no són com se les havien imaginat, ens acusen de fer càlculs", ha insistit a continuació, en referència al govern espanyol.

Anar al contingut