Madrid

Rajoy retira la llei de l'avortament de Gallardón per falta de consens

Segons ha anunciat el president espanyol, la reforma no tirarà endavant perquè no han trobat prou consens.

En el seu lloc, reformaran l'actual normativa per assegurar que menors de 16 i 17 anys necessitin el consentiment patern per avortar.

RedaccióActualitzat

Finalment, el govern espanyol no tirarà endavant la controvertida reforma de la llei de l'avortament "apadrinada" pel ministre Gallardón. Després de dies de rumors, ha estat Mariano Rajoy qui ha confirmat la retirada de l'avantprojecte de llei orgànica de protecció del concebut i els drets de l'embarassada redactat pel Ministeri de Justícia. La raó, segons ha explicat el president espanyol, és que no han trobat prou suficient per tirar-lo endavant.

En el seu lloc, i segons ha explicat Rajoy, l'executiu central reformarà l'actual normativa per assegurar que menors de 16 i 17 anys necessitin el consentiment patern per interrompre el seu embaràs. A més, abans de finals d'any aprovarà un pla de protecció de la família.

Així mor una reforma que el PP tenia al seu programa electoral i que, sempre acompanyada de polèmica, ha estat el pal de paller de la gestió de Gallardón al capdavant del Ministeri de Justícia. Fa només uns dies, el ministre, responent als rumors que donaven per enterrada la reforma i apuntaven la seva dimissió, assegurava que no sabia on seria d'aquí a unes setmanes o mesos però que, fos on fos, estaria "defensant les llibertats de les dones i defensant el dret a la vida dels concebuts".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut