Una captura de pantalla d'Aura TV.
Aura TV es tancarà per emetre continguts esotèrics en horari protegit als menors.
Barcelona

El CAC tanca Aura TV per emetre continguts esotèrics en horari protegit als menors

El Consell Audiovisual de Catalunya tanca la televisió per emetre continguts esotèrics en horari protegit als menors. És la primera vegada que el CAC ordena el tancament d'un canal de televisió

RedaccióActualitzat
El Consell Audiovisual de Catalunya imposa el tancament definitiu d'Aura TV per emetre continguts esotèrics en horari protegit als menors. L'empresa Esoditel, que emet sense llicència per quatre canals de televisió a Barcelona  (66.1, 66.2, 66.3 i 66.4), tambe haurà de pagar quatre sancions de 125.000 euros cadascuna que ascendeixen a una multa de mig milió d'euros.
  
El CAC sanciona AuraTV per la comissió reiterada en el termini d'un any de dos infraccions molt greus. Es dóna la circumstància que la mateixa empresa ja va ser sancionada amb quatre multes de 90.001 euros cadascuna l'any passat per haver emès esoterisme en horari protegit. Un procediment que no va ser impugnat i que es va convertir en ferm.
 
Els últims dos anys, el CAC ha emprès 23 actuacions contra ràdios i televisions sense llicència per haver infringit la normativa sobre continguts, però és la primera vegada que ordena el cessament d'una empresa audiovisual des que es va crear ara fa 14 anys.  Per fer-ho s'ha emparat en l'article 136 de la   llei 22/2005 de la comunicació audiovisual de Catalunya, que preveu que en el supòsit de comissió reiterada de dues infraccions molt greus en el termini d'un any el CAC pot acordar el cessament definitiu de la prestació de serveis audiovisuals per part del responsable.
Anar al contingut