Pedro Sánchez, secretari general del PSOE.
Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, en una imatge d'arxiu.
Madrid

Sánchez sobre la dimissió de Gallardón: "Avui qui hi surt guanyant és la llibertat i les dones"

El líder dels socialistes ha desitjat èxit personal a Gallardón, a qui ha qualificat de "pèssim ministre".

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha mostrat satisfet per l'anunci de la retirada de la reforma de la llei de l'avortament i de la dimissió d'Alberto Ruiz Gallardón, a qui ha desitjat èxit personal a la vegada que l'ha qualificat de "ministre pèssim". "Avui qui hi surt guanyant és la llibertat, són les dones, i m'importa poc que qui hi perdi sigui el senyor Gallardón".

Sánchez considera que és un "gran dia" per a tots aquells que creuen en els drets de les dones espanyoles i els defensen. "Hem aconseguit frenar aquesta llei i s'ha fet gràcies a l'oposició ciutadana, a la mobilització de moltes dones i associacions i també al PSOE. Li vam dir ara fa dos anys" a Gallardón "que no era la llei que necessitaven les dones, que retallava les seves llibertats."

El líder socialista ha fet aquestes declaracions a l'estació d'Atocha, envoltat de parlamentàries i dirigents socialistes, que s'han abraçat quan han sabut que Gallardón dimitia.

Unes hores abans que el ministre de Justícia fes pública la seva dimissió, els socialistes ja l'hi havien demanat. La secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Montón, havia assegurat que Gallardón havia quedat "desautoritzat" amb la retirada de la reforma, i ha reclamat a Rajoy que respecti l'actual llei del 2010, "que no es pot trossejar".

En contrapartida per la retirada, el govern espanyol reformarà l'actual normativa per assegurar que les menors de 16 i 17 anys necessitin el consentiment patern per interrompre el seu embaràs. A més, abans de finals d'any aprovarà un pla de protecció de la família.

Anar al contingut