Trobada entre el rei Felip VI i Barack Obama.
Trobada entre el rei Felip VI i Barack Obama.
Nova York

Felip VI demana davant l'ONU "actuar amb decisió" contra el canvi climàtic

El rei ha intervingut a la cimera del canvi climàtic de l'ONU, on ha fet una crida a la unitat dels estats per fer front a un problema comú

RedaccióActualitzat

Felip VI ha intervingut a la cimera sobre el canvi climàtic de l'ONU, en la seva estrena en una reunió d'aquestes característiques. El rei d'Espanya ha fet una crida a tots els països per tancar "un compromís global i durador" contra el canvi climàtic i "accelerar el pas" davant d'un repte comú que "ha adquirit una gran urgència" i "amenaça els equilibris bàsics que fan possible la vida" i la continuïtat de la civilització.

Felip VI ha assegurat que el "compromís d'Espanya és ferm en aquest gran repte" i ha instat a "actuar amb decisió". "Que ningú s'enganyi, cap dels països aquí representats pot esperar. Darrere de l'ascens d'uns pocs graus de temperatura, hi ha en joc vides humanes i la continuïtat de les nostres societats".

El monarca ha demanat celeritat als governants. "No podem esperar, però hi ha raons per a l'esperança. Compartim un consens bàsic sobre el perill que ens amenaça. En els últims anys hem avançat amb mesures que, tot i que insuficients, apunten en la bona direcció. Ara ens toca accelerar el pas".

A Nova York, el rei espanyol s'ha trobat per primera vegada amb el president dels Estats Units, Barack Obama, en una entrevista que ha durat mitja hora. Segons fonts de la Casa Reial, la reunió s'ha desenvolupat en un bon clima i amb bona sintonia personal. El rei i Obama han parlat de les relacions bilaterals entre Espanya i els Estats Units, que consideren positives. La Zarzuela no ha aclarit si el procés català havia estat tema de conversa.

 

Anar al contingut