El cartellisme dels anys 30 també és present en la nova col·lecció del MNAC.
El cartellisme dels anys 30 també és present en la nova col·lecció del MNAC.
Barcelona

El MNAC estrena la seva col·lecció d'art modern, formada per 1.350 obres

El relat de la col·lecció és completament temàtic, fugint dels cànons, les grans cronologies i els noms estipulats per a aquesta època.

RedaccióActualitzat

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha enllumenat una ambiciosa i extensa col·lecció d'art modern, amb 1.350 obres de 260 artistes repartides per 4.000 metres quadrats i amb un discurs que va del 1860 al 1950. Segons han explicat el director del Museu, Pepe Serra, i el cap de Col·leccions, Juan José Lahuerta, la col·lecció parteix majoritàriament dels fons propis del centre, a més a més d'una col·laboració amb la basílica de la Sagrada Família, l'Arxiu Jujol, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i la Filmoteca, amb el finançament de l'Obra Social de La Caixa.

El relat de la col·lecció és completament temàtic, fugint dels cànons, les grans cronologies i els noms estipulats per a aquesta època, de manera que posa sobre la taula noms nous, "per reconsiderar" per part la comunitat investigadora. A través de 300 pintures, 290 fotografies, 220 peces d'arts decoratives, 200 dibuixos, 105 escultures, 75 cartells, seixanta peces de numismàtica, cinquanta gravats i quatre pel·lícules s'explica aquesta història moderna de l'art català en "una col·lecció rica i molt complexa", segons ha apuntat Lahuerta.

La col·lecció està organitzada en quatre àmbits. El primer testifica la formació de l'artista modern a partir d'autoretrats i de la creació del seu temple propi (el taller). El segueix un àmbit dedicat als modernismes, que intenta enterrar la idea que només hi ha una versió d'aquest corrent. El tercer àmbit busseja en els noucentismes, com un retorn al classicisme, i, finalment, un espai aprofundeix en el cartellisme, les produccions cinematogràfiques i els "collages" dels artistes al servei del Ministeri de Propaganda de la República.

Anar al contingut