Castelldefels

Detingudes 14 persones per estafar gent gran venent-los aparells falsos per calmar el dolor

L'estafa arriba al mig milió d'euros. Una vintena de persones ja han denunciat els fets i no es descarta que hi hagi més víctimes.

CastelldefelsActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut catorze persones d'una empresa de Castelldefels que estafava gent gran amb problemes de salut venent-li aparells inútils que, suposadament, calmaven el dolor. L'estafa puja a 500.000 euros, ja que des de l'any passat els detinguts haurien aconseguit col·locar 208 d'aquestes màquines que no tenen cap ús terapèutic, segons ha informat el Departament de Salut.

Els detinguts són set homes i set dones que es feien passar per treballadors de centres d'atenció primària, del Centre de Prevenció d'Ictus o del Col·legi de Terapeutes de Barcelona per aconseguir les dades mèdiques de les víctimes, totes elles de més de 65 anys i amb importants problemes de salut. Després els informaven d'un aparell per calmar el dolor, anomenat "Be pro life"", suposadament generador de biofreqüències, i els comunicaven que rebrien una visita comercial a casa per fer-los una demostració.

Si finalment la víctima comprava la màquina, que simplement fa massatges als peus i que a les botigues es ven per 300 euros, havia de pagar 1.500 euros en metàl·lic o el doble a terminis. En cas de no comprar-la, la visita tampoc els sortia gratis, ja que els feien pagar entre cinquanta i seixanta euros. Moltes de les víctimes acabaven comprant l'aparell perquè se sentien pressionades.

De moment ja han denunciat l'empresa una vintena de persones de municipis del Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental i el Bages, així com de l'Aragó. Els Mossos alerten que, segons la documentació intervinguda, hi podria haver més víctimes.

La investigació es va iniciar el febrer de l'any passat quan la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sabadell va denunciar aquesta empresa per un delicte d'estafa. Arran de l'operació policial s'han detingut els administradors de l'empresa, amb seu a Castelldefels, teleoperadores i comercials.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut