L'autor confés dels cinc apunyalaments de Lleida.
El jove va al·legar davant la policia que havia tingut un brot psicòtic.
Lleida

L'autor confés dels apunyalaments de Lleida va caminar uns 70 quilòmetres després de les agressions

El jove, amb antecedents per una agressió racista, declara davant el jutge

RedaccióActualitzat

El jove detingut pels apunyalaments de Lleida declara davant el jutge que porta el cas. Alejandro R.V. de 21 anys ha passat a disposició judicial tres dies després de lliurar-se a la policia.

A poc a poc se saben més detalls del cas. L'autor confés dels crims va caminar 70 quilòmetres després dels apunyalaments. El noi va deambular per camps durant tota la nit passant per les poblacions d'Algerri, la Portella, Almenar i Alfarràs, entre d'altres, i va acabar a Balaguer.

A Balaguer, l'home va entrar en una cafeteria. Eren prop de les cinc de la tarda, 24 hores després dels apunyalaments, va prendre un cafè i va demanar un taxi per tornar a casa.

Un cop a casa, el jove es va lliurar a la comissaria de la Policia Local del seu barri amb aquesta frase:

"Sóc la persona que ha apunyalat tota aquesta gent i vaig cremar la meva casa. Vull confessar-ho tot".

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, en el seu interrogatori, el jove els va explicar que se sentia ''molt baix d'autoestima'' i justifica els fets perquè necessitava una ''fugida al món en què es troba''. L'home ja va al·legar que havia tingut un brot psicòtic.

Estudiant de medicina

El detingut és un estudiant de medicina de 21 anys. L'intendent en cap de la Policia Local, Josep Ramon Ibarz, i l'intendent cap de la comissaria de Mossos de Lleida, David Boneta, han donat detalls de la investigació.

Al detingut se li imputen cinc delictes de temptativa d'homicidi amb l'agreujant de xenofòbia i racisme. De les cinc víctimes, quatre eren de nacionalitat estrangera però el detingut ha declarat que no era conscient d'aquesta premissa.

Antecedents i llibres d'ideologia nazi

La policia basa l'agreujant de xenofòbia en el passat del jove. Alejandro R. d'una causa pendent per agressió a un ciutadà colombià a Logronyo l'any 2012 i pertànyer a un grup d'ideologia neonazi, Nueva Época.

A més, en l'escorcoll del pis del detingut, els agents van trobar llibres d'ideologia neonazi i dibuixos a la paret amb simbologia xenòfoba i la frase "et mataré".

Les víctimes, fora de perill

Totes les víctimes de l'agressió estan fora de perill. Dues ja han estat donades d'alta. Dues més sóan a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i una tercera a la Vall d'Hebron de Barcelona.

Anar al contingut