Barcelona

Rull diu que el govern continuarà preparant la consulta encara que el Constitucional la suspengui

Unió decidirà en un consell nacional el sentit de vot de les preguntes de la consulta

RedaccióActualitzat

Convergència i també Unió donen compliment al seu programa electoral, al mandat del Parlament i també al mandat popular. Així s'han expressat tant el coordinador general de Convergència, Josep Rull, com el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler. Els socis de coalició han fet costat al president Artur Mas durant la signatura del decret de convocatòria de la consulta i poc després han manifestat el seu convenciment de caminar d'acord amb la legalitat.

Josep Rull ha anat encara més enllà i ha assegurat que en virtut del que estableix la llei de consultes aprovada per una àmplia majoria del Parlament, Convergència comença una campanya en favor d'una Catalunya sobirana. Rull assegura que la consulta està ben ancorada des del punt de vista jurídic i legal i per això, diu, tot i que se suspengui, "s'anirà preparant tota la logística per fer-la possible".

Pel que fa a Unió, Espadaler ha anunciat que, el diumenge 5 d'octubre, celebrarà  un consell nacional per decidir el sentit de vot de les preguntes de la consulta.  El dirigent democratacristià ha asseverat que la seva formació vol avançar cap a l'"estat propi" a través d'una consulta que és, segons el seu parer, un instrument "ancorat en la legalitat".

D'aquesta manera, Unió se situa en el "sí" en la primera pregunta del 9-N ("Vol que Catalunya sigui un estat?"), però ha de decidir com es posiciona en la segona qüestió ("Vol que aquest estat sigui independent?").

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut